Oppimisalustat

Merilogistiikan tutkimuskeskuksen hankkeissa kehitetyt oppimis- ja kehittämisalustat tarjoavat tietoa useista teemoista, aina kansainvälisestä viennistä energiatehokkuuteen ja kestävään kehitykseen. Alustat ovat avoimesti ja maksuttomasti kaikkien käytettävissä.

Balticsmallports.eu-sivusto

CBSmallPorts-hankkeessa kehitetty Balticsmallports.eu-sivusto toimii yhteisenä verkkoalustana kaikille pienten satamien sidosryhmille, olivatpa ne sitten veneilijöitä ja muita sataman käyttäjiä tai satamien omistajia ja kehittäjiä.

Sivuston aineisto koostuu keskisen Itämeren alueen pienvenesatamahankkeiden tuloksista, investointitiedoista, tuotetuista tiedoista, sovelluksista ja julkaisuista, jotka ovat nyt helpommin sidosryhmien saatavilla yhden alustan kautta.

ChangeMakers ePlatform

ChangeMakers oli Interreg Central Balticin rahoittama hanke, jossa 250 opiskelijaa Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Latviasta ratkaisi yritysten antamia tosielämän ongelmia. Sähköistä alustaa käytettiin yrittäjätaitojen opettamiseen, ja nyt se on kaikkien käytettävissä ilmaiseksi.

SataMari-Energiansäästötyökalu

SataMari-hankkeen Energiansäästötyökaluun on koottu ratkaisuja, joilla yritykset voivat arvioida ja parantaa energiatehokkuutta ja lisätä uusiutuvan energian käyttöä. Sisältö on tehty erityisesti ajatellen meriklusterin energiatehokkuutta, mutta myös muiden alojen yritykset voivat hyödyntää ratkaisuja. Työkalun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä.

SataMieLo

SataMieLo oli Satakunnan ammattikorkeakoulun hanke, jossa luotiin logistiikka-alan yrityksille konsepti työhyvinvoinnin ja tuottavuuden varmistamiseksi muuttuvassa maailmassa. Hankkeessa pilotoitiin konseptia yhteistyössä yritysten kanssa, sekä luotiin verkkokoulutuspaketti, joka on tältä sivustolta saatavana. Hanke sai Euroopan sosiaalirahaston rahoitusta.

SME Aisle ePlatform

SME Aisle -hanke tukee keskisen Itämeren alueen pienten ja keskisuurten yritysten vientiä Namibian kautta eteläiseen Afrikkaan. Teemoina ovat merenkulku ja logistiikka, laivanrakennus, uusiutuva energia, automaatio ja ICT.

Oppimisalusta kokoaa yhteen tietoa eteläisen Afrikan maista (Namibia, Etelä-Afrikka, Sambia, Mosambik, Botswana, Angola) sekä keskisen Itämeren alueen maista (Suomi, Ruotsi, Latvia, Viro). Lisäksi alusta tarjoaa tietoa energiaan, merilogistiikkaan, automaatioon, ICT-teemoihin ja liiketoimintaan liittyen.