Uutiset

Uutisia ja artikkeleita liittyen Merilogistiikan tutkimuskeskuksen toimintaan.

Ajankohtaiset uutiset

Tutkitaan-artikkelisarja

Edistysaskeleita-artikkelisarja

Kaikki uutiset

Merilogistiikan tutkimuskeskus Samkarit-blogissa

Kuvassa näkyy satama-aluetta kauempaa kuvattuna.

Kestävää ihmisyyttä NEMOssa

Kestävä kehitys, henkilöresurssit ja eurooppalainen uusi merenkulun tiedonhallintajärjestelmä kuulostavat siltä, että näillä kolmella termillä ei ole mitään yhteistä. Kuitenkin ne yhdistetään NEMO CEF -hankkeessa sekä tieteellisistä että käytännön näkökohdista.
Lue lisää >>

Minna Keinänen-Toivola istumassa tuolilla lavalla.

Merilogistiikan datataloutta

Datataloutta on Merilogistiikan tutkimuskeskuksessa tutkittu ja kehitetty jo useita vuosia eri tutkimus- ja kehittämisprojekteissa. Esimerkiksi Efficient Flow -hankkeessa kehitetty satamasovellus ”Port Activity App” on ollut menestyksekkäin esimerkki datataloustutkimuksen siirtymisestä alan toimijoiden käyttöön. Port Activity App valittiin Sitran datatalouden kiinnostavimmat listalle loppuvuodesta 2023. 
Lue lisää >>

SAMK Meriloki 2023 D3 065 AaVekellari DJI 0316 1200x799 SAMKARIT

Merenkulun vihreä tulevaisuus tulee nopeasti

Erittäin pähkinänkuoressa, päästökaupalla viitataan yleensä ja tässä tekstissä Euroopan Unionin päästökauppajärjestelmään (ETS), jonka tarkoituksena on saada yritykset vähentämään päästöjä ja muuttumaan ympäristöystävällisemmiksi päästöoikeuksien avulla.
Lue lisää >>

Sami Alatörmä poseeraa läppärinn äärellä.

Toimittajaverkoston ekosysteemi mallintaa kytköksiä eri tekijöiden kesken

Kesätöitä on varmasti moneen lähtöön ja junaan. Tässä junassa, jonka kyytiin lähdin toukokuun alussa, viedään maaliin yli kahden vuoden vaativa työ laivanrakentamisen digitaalisten järjestelmien ennakkotestauksen kehittämiseksi. 
Lue lisää >>

Merilogistiikan tutkimuskeskus muualla mediassa