Merenkulun ja laivanrakennusalan yritykset kokoontuvat Rauman meriverkostopäivillä 4.11.2021

1.11.2021Uutiset

Rauman meriverkostopäivä toteutetaan nyt toista kertaa torstaina 4.11.2021. Tapahtuman tarkoituksena on koota yhteen meriklusterin toimijoita, mahdollistaa uusien kumppanuuksien syntymistä ja tarjota uusin tieto laivanrakennusalan ja merenkulun kehityksestä. Paikalla on merenkulun ja laivanrakennusalan kärkiyrityksiä, viranomaistahoja ja oppilaitosten edustajia kertomassa ajankohtaisista hankkeista ja bisnesmahdollisuuksista. Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti yrityksille ja organisaatioille, joilla on tarjottavana osaamista laivanrakennuksen, logistiikan ja/tai merenkulun puolella.

Ilmakuvaa rauman satamasta.
Kuva: Matias Toivola

– Länsirannikolla ja eritoten Rauman seudulla toimii monia maailmanluokan meriteollisuusyrityksiä. Kansainvälinen menestys perustuu ennen kaikkea yrityksien väliseen yhteistyöhön, ja siksi Meriverkostopäivän kaltaiset tapahtumat ovat äärimmäisen tärkeitä. Tällä viikolla Raumalla järjestettävä tapahtuma on lisäksi erinomainen mahdollisuus saattaa yhteen yritykset ja tulevat nuoret osaajat, joita ala kipeästi kaipaa, kertoo Håkan Enlund, EVP Sales and Marketing, Rauma Marine Constructionsilta.

– Rauman meriverkostopäivä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tavata potentiaalisia yhteistyökumppaneita sekä kuulla mielenkiintoisia puheenvuoroja meriklusterin toimijoilta. Rauman meriklusterissa toimivat yritykset tarvitsevat kasvun ja kehityksen tueksi kumppanuuksia sekä yritysten tarpeita vastaavaa työvoimaa. Meriverkostopäivässä on mahdollisuus verkostoitua sekä tehdä yritysten toimintaa tutuksi tulevaisuuden tekijöille, toteaa Rauman kaupungin yritysasiantuntija Heikki M. Nurmi.

– Rauman ja lähialueiden toimijoiden kesken on käynnissä iso määrä merenkulkua ja meriteknologiaa kehittäviä yhteistyökuvioita. WinNova ja SAMK ovat näissä tiiviisti mukana hakemassa aivan uudenlaisia oppilaitoksen ja työelämän yhteistyömuotoja. Tavoitteena on meriklusterin tarpeita palvelevien innovatiivisten toimintamallien kehittäminen ja ripeä käyttöönotto. Olemme myös koulutuksessa ajan hermolla, vahvistavat logistiikan ja meriteknologian osaamisalueen johtaja Riitta Tempakka Satakunnan ammattikorkeakoulusta ja toimitusjohtaja Lasse Schultz WinNovasta.

– Rauman meriklusteri on tällä hetkellä monipuolinen, elinvoimainen ja valtavalla vauhdilla kehittyvä. Meriverkostopäivä esittelee koko meriklusterin kirjon merenkulun ja laivanrakennuksen kärkiyrityksistä koulutus- ja tutkimusorganisaatioihin. Yhteistyössä on voimaa!, toteaa Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispa.

Päivän mittaan luvassa on asiantuntijapuheenvuoroja alan kehitykseen liittyen. Esityksensä pitävät muun muassa Rauma Marine Constructions Oy:n, Rauman Sataman ja Alfa Laval Aalborg Oy:n edustajat. Tilaisuuden aikana osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua merimessuilla, jossa näytteilleasettajina on klusterin kärkiyrityksiä ja viranomaistahoja.

Tapahtumaan on ennakkoilmoittautumisen perusteella tulossa runsas joukko osallistujia meriklusterista lähialueilta ja muualta Suomesta.

Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Rauman kaupungin, Rauman kauppakamarin, Turun kauppakamarin Uudenkaupungin jaoston, Länsirannikon koulutus Oy WinNovan ja Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa. Tilaisuus on osa Raumalaisen merenkulun koulutuksen 140-vuotisjuhlallisuuksia.

Lisätietoja:
Riikka Piispa, Rauman kauppakamari, toimitusjohtaja, p. 0407088555
Heikki Nurmi, Rauman kaupunki, yritysasiantuntija, p. 050 593 2658

Jaa artikkeli

Lue myös