Luukku 4

SAMK juhlisti Itämeripäivää Merilogistiikan tutkimuskeskuksen sivuilla koko elokuun ajan. Energia- ja ympäristötekniikan opiskelija Emilia Alajärvi kirjoitti Itämeriaiheeseen liittyen useamman artikkelin osana omaa harjoitteluaan. Käy  tutustumassa Emilian kirjoituksiin ja kokoavaan blogitekstiin SAMKARIT -blogissa!

Hyvää Itämeripäivää!

31.8.2023

Myös Merilogistiikan tutkimuskeskus tukee Itämeren hyvinvointia useissa eri toimissaan.

Merilogistiikan tutkimuskeskus SuomiAreenassa Puhtaan meren puolesta.

Itämeren hyvinvointi kaikkien asia

13.7.2022

SuomiAreena, tiistai 12.7, Porin tori ja esiintyjälava. Tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola oli kutsuttana yksi puhujista lavalla avaamassa Merilogistiikan tutkimuskeskuksen roolia Itämeren hyvinvoinnin ylläpitämisessä ja varmistamisessa ” Puhtaa mere pualest! Ja jazzii kans!”-keskustelussa.

Kuva rannalta ulapalle päin. Horisontissa näkyy saari. Vesi on tyyni.

Itämeripäivä on täällä ja kutsuu kaikki mukaan ympäristötekoihin

26.8.2021

Itämeripäivän nettisivuilla on lukuisia meriaiheisia tekoja ja tapahtumia sekä vinkkejä itämeri-myönteiseen arkielämään juhlapäivän jälkeenkin. Jo pienillä muutoksilla voit olla mukana vaikuttamassa Itämeren tilaan ja tulevaisuuteen.

Lähikuva rahtilaivan kannelta. Kansi jäässä. Etualalla moukari, jolla jäätä rikotaan.

Opiskelemalla asiantuntijaksi Itämerelle

19.8.2021

Jos Itämeripäivä on herättänyt ammatillisen kiinnostuksen niin merta kuin muutakin ympäristöä kohtaan, SAMKissa on vaihtoehtoja päästä perille tällä urapolulla.

Ilmakuva satamasta.

Merenkulkualan on vastattava niin teknologian kuin ympäristön tuomiin muuttuviin haasteisiin

12.8.2021

Tällä kertaa julkaistava artikkeli kertoo rahtialusten kuljettaman kaoliinin käsittelyn säätelystä ja eräästä uudesta, mutta kasvavasta haasteesta Itämerellä.

Lähikuva maasillasta Mäntyluodossa.

Juhlapäivä ainutlaatuisen meremme kunniaksi

5.8.2021

Itämeripäivää juhlitaan vuosittain elokuun viimeisenä torstaina. Tänä vuonna juhlapäivä on 26. elokuuta ja monien muiden tärkeiden toimijoiden tavoin myös SAMK muistaa kotimertamme koko elokuun ajan Merilogistiikan sivulla neljän jokaviikkoisen artikkelin voimin.