Kilpailutus avattu: Sustainable Flow -projektin digitaalisen työkalun tuottaminen

19.6.2024Krista KoskiUutiset

Sustainable Flow -hankkeessa kehitetään avoimesti saatavilla oleva digitaalinen työkalu, jolla tuetaan hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja energiansäästötoimenpiteitä seitsemässä pilottisatamassa. Digitaalista työkalua koskeva tarjouskilpailu on alkanut ja on avoinna 2. elokuuta 2024 asti.

Kuvituskuvassa tietokoneen näppäimistö, jonka ympärillä sinisiä viivoja.

Digitaalisen työkalun alustava nimi on "CO₂ and Logistics Activity Digital Tool", ja sitä käytetään seitsemässä Sustainable Flow -pilottisatamassa (Rauma, Pori, Norrköping, Tallinna, Oxelösund, Maarianhamina ja Riika). Työkalu auttaa satamia vähentämään hiilidioksidipäästöjään ja tehostamaan logistiikkaketjujaan.

Kuten hankinnan kuvauksessa todetaan: “ICT-sovelluksen perusperiaatteena on tunnistaa eri päästölähteet, laskea päästöt ja parantaa sataman logistiikketjuja, sekä inter- että multimodaalisten kuljetusten suhteen. ICT-työkalu sisältää myös niin sanotun opastustyökalun, joka auttaa satamia parantamaan energiatehokkuuttaan ja vähentämään hiilidioksidipäästöjään."

Investoinnin budjetti on 525 000,00 € (sisältäen alv:n). Hankintaprosessin yleinen aikataulu on seuraava:

  • Viimeinen päivä kysymyksille on 22. heinäkuuta 2024
  • Viimeinen tarjouskilpailupäivä on 2. elokuuta 2024
  • Arviointi, hankintapäätös ja tarjouksen tiedoksiannot tehdään 4. syyskuuta 2024 mennessä
  • Sopimuksen allekirjoittaminen on viimeistään 20. syyskuuta
  • Ilmoitus tehdystä hankintasopimuksesta on 30 päivää sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Tarjoukset lähetetään Cloudia-portaalin kautta. Palvelun käyttö vaatii käyttäjätunnuksen ja sisäänkirjautumisen. Mahdolliset lisäkysymykset lähetetään myös Cloudia-portaalin kautta

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös