Turvallisuusjohtaminen on ennakoivaa osaamista

28.11.2022Uutiset

KT-Tekno-hankkeen koulutuksissa on vuoden 2022 aikana opiskellut toista sataa innokasta alueen yrityksien edustajaa itselleen tärkeitä ja työnantajalleen tarpeellisia aiheita. Hankkeen koulutukset on suunniteltu vastaamaan alueen yritysten tarpeita, joita selvitettiin suoraan yrityksiltä vuosien 2020 ja 2021 aikana. Palaute koulutuksista on ollut erittäin hyvää. Tammi-maaliskuussa 2023 on tarjolla hankkeen viimeiset koulutukset.

Laivaonnettomuus telakalla.

KT-Tekno-hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja Satakunnan ammattikorkeakoulun hallinnoima hanke, joka tarjoaa koulutuskokonaisuuksia monelta eri alalta, mm. 3D-mallintamisesta ja tuotannonohjauksesta. Laajuudeltaan koulutukset ovat 5 opintopistettä, ja ne on mahdollista suorittaa 100 % verkossa.

Hankkeen koulutuksia on tarjolla yhteensä neljän moduulin alla. Muovi- ja komposiittikoulutukset ovat vetäneet opiskelijoita kauempaakin ja viimeisenä koulutuksena moduulissa käynnistyy muovituotteiden suunnittelu. Tuotantomoduuli tarjoaa digitaalisen valmistuksen opintojakson, jossa opiskelija pääsee mm. suunnittelemaan tuotannon kehittämistoimia simuloinnin avulla. Tietokoneavusteista suunnittelu on suunnittelumoduulin viimeinen opintojakso. Tällä opintojaksolla opiskelijan tulisi esitietona hallita 3D-mallintamista suunnittelussa ja dokumenttien tuottamisessa.

Yhtenä moduulina hankkeessa on ollut Johtaminen ja esihenkilötyö, jossa tammi-maaliskuussa opiskellaan turvallisuusjohtamista. Opintojaksolla vierailijaluennoitsijoita, mm. TVO:n kehityspäällikkö Petri Koistinen.

– Turvallisuus maksaa, mutta kokeilepa onnettomuutta! Estetty onnettomuus on aina parempi ja myös halvempi kuin sattunut. Hyvät organisaatiot tunnistavat, ennakoivat ja ehkäisevät riskejä, Koistinen muistuttaa.

Organisaation turvallisuuden kehittäminen on koko työyhteisön etu. Opintojakson keskeiset teemat ovat yrityksen turvallisuuskulttuuri, ihmisen ja toimintaympäristön toiminta sekä turvallisuusriskien johtaminen. Oppimistehtävät vievät sinut halutessasi tutkimaan ja kehittämään organisaatiosi turvallisuutta. Opintojakso suoritetaan verkossa.

– Tervetuloa mielenkiintoiselle matkalle turvallisuusjohtamisen maailmaan – siitä on hyötyä kaikilla aloilla ja kaikissa toiminnoissa, Koistinen rohkaisee.

Koulutukset ovat avoimia kaikille. Alkuvuoden 2023 koulutuksiin ilmoittautuminen on vielä käynnissä!

Koulutukset tammi-maaliskuussa 2023

TURVALLISUUSJOHTAMINEN
5 op | 9.1.-31.3.2023 | maksuton
Lisätietoja ja ilmoittautuminen (1.1.2023 mennessä)

MUOVITUOTTEIDEN SUUNNITTELU
5 op | 9.1.-31.3.2023 | maksuton
Lisätietoja ja ilmoittautuminen (1.1.2023 mennessä)

TIETOKONEAVUSTEINEN SUUNNITTELU
5 op | 9.1.-31.3.2023 | maksuton
Lisätietoja ja ilmoittautuminen (1.1.2023 mennessä)

DIGITAALINEN VALMISTUS
5 op | 9.1.-31.3.2023 | maksuton
Lisätietoja ja ilmoittautuminen (1.1.2023 mennessä)

Yhteyshenkilö:

Projektipäällikkö Iina Virtanen
puh. 044 710 3133
s-posti muotoa etunimi.sukunimi@samk.fi

Jaa artikkeli

LUE MYÖS