Vihreää kasvua Merilogistiikan tutkimuskeskuksessa

1.4.2022Merilogistiikan tutkimuskeskusYleinen

Oikaisu 4.4.2022
Merilogistiikan tutkimuskeskus tekee laajaa tutkimustyötä, mutta toiminta ei ole (ainakaan toistaiseksi) laajentunut bingopalloihin. Alla oleva uutinen on aprillipila, joka syntyi pikkujoulukeskustelussa marraskuussa 2021.

Merilogistiikan tutkimuskeskus tekee tutkimusta ja tuotekehitystä. Keskeisiä teemoja ovat tehokkuus, turvallisuus sekä sininen ja vihreä kasvu. Tuotekehitys perustuu kentältä nouseviin todellisiin tarpeisiin, ja ympäristötietoisuus otetaan huomioon monin eri tavoin.

Bingopalloja pöydällä.

Korona-aika on ollut haasteellista ihmisten jaksamiselle. Työhyvinvoinnin ylläpitäminen ja kehittäminen vaativat uusia toimia. Ilmeinen tuotekehitystarve ilmeni SAMKin tilaisuudessa Raumalla marraskuussa 2021. SAMK on käynnistänyt tarpeen pohjalta tuotekehitysprojektin. Suunnitelmana on, että Talous ja Tekniikka Akatemian opiskelijat tekevät 3D-mallinnuksen, suunnittelevat tuotantoprosessin ja kuljetuslogistiikkaketjut sekä rakentavat liiketoimintamallin uudelle innovaatiolle. Akatemian toiminta on osoitus toiminnasta, jossa SAMKin tutkimus- ja opetusprosessit integroituvat.

Suunnitteilla oleva tuote, BINGOPALLOT LED-VALOILLA, tehdään mahdollisimman pitkälle kierrätysmateriaalista 3D-printtauksella, pääraaka-aineenaan muovi. Tuote on huippuinnovatiivinen, kevyt ja helppo kuljettaa. Kuljetuslogistiikkaketjuissa tutkitaan dronejen käyttöä kuljetusvälineenä. Tuotteella on myös laajat potentiaaliset kansainväliset markkinat.

Projektissa sitoutetaan Rauman seudun asukkaita muovijätteen vähentämiseen. SAMKin henkilökuntaa ja paikallisia asukkaita pyydetään toimittamaan sankoja tuotekehitysprojektin ensimmäiseen vaiheeseen Kanali-kampukselle Talous- ja Tekniikka Akatemian keräyspisteeseen. Keräysajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Sankojen tulisi olla läpinäkyviä. Suunnitteilla on myös kehittää prosessia, jolla värilliset keräysastiat saadaan hyötykäyttöön.

– Suunnitteilla oleva innovaatio yhdistää todellisen tarpeen, palvelumuotoilun ja kestävän kehityksen. Tuotteeseen voi tulevaisuudessa yhdistyä pilvipalvelu, kertoo kansainvälinen huippuasiantuntija Lun Dell.

Lähitulevaisuudessa on tarkoitus käydä neuvotteluita alan globaalin toimijan kanssa.

Huippuasiantuntija Lun Dell.
Huippuasiantuntija Lun Dell.

Jaa artikkeli

Lue myös