Tule ideoimaan sujuvampaa julkista liikennettä SataMaa-hankkeen työpajaan!

8.4.2022Iira OstamoUutiset

SataMaa-hanke selvittää Satakunnan julkisen liikenteen tilaa ja tulevaisuuden näkymiä erityisesti kaukoliikenteen näkökulmasta. Yksi hankkeen tehtävistä on etsiä digitaalisia ratkaisuja, jotka helpottaisivat julkisen liikenteen käyttämistä niin kuluttajille kuin palveluntarjoajille. Huhtikuussa hankkeen tiimoilta järjestetään työpajoja, joissa kerätään tietoa siitä, millaisia alustoja, mahdollisuuksia ja ominaisuuksia käyttäjät, palveluntarjoajat ja alueen toimijat toivovat julkisen liikenteen digitaalisilta palveluilta.

Kirjoitusta eri värisillä tarralapuilla, kiinnitetty limittäin seinälle.

Työpajoihin voi osallistua matalalla kynnyksellä, ja paikalle toivotaan erityisesti kuluttajia, opiskelijoita sekä kuntien ja alueen toimijoiden edustajia. Tarkoitus on löytää ja tuoda esiin erilaisia näkökulmia. Siksi kaikki näkemykset taustasta riippumatta ovat tervetulleita. Kaikki ideat tukevat hanketta ja ovat hedelmällisiä joukkoliikenteen kehittämisen kannalta. Kiitokseksi osallistujille on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Missä ja milloin?

25.4. Pori klo 10 ja 16.30 Satakunnan ammattikorkeakoulu, Porin kampus, Satakunnankatu 23
26.4. Huittinen klo 10 ja 16.30 Satakunnan ammattikorkeakoulu, Kuninkaisten kampus, Risto Rytin katu 70
27.4. Kankaanpää klo 10.30 ja 16.30 Satakunnan ammattikorkeakoulu, Taidekoulun kampus, Paasikivenkatu 24
28.4. Rauma klo 10 ja 16.30 Satakunnan ammattikorkeakoulu Kanali-kampus, Satamakatu 26

Löydät paikan päällä perille seuraamalla kampuksen aulan opasteita. Työpajan kesto on noin 30 minuutta, jonka jälkeen voit halutessasi jäädä juttelemaan aiheesta lisää.

Ilmoittaudu mukaan linkin kautta (elomake.samk.fi/lomakkeet/13049/lomake.html) tai yllätä meidät saapumalla sinulle sopivaan työpajaan matalalla kynnyksellä.

Mikä SataMaa?

SataMaa eli Maailmalta Satakuntaan ja Satakunnasta maailmalle ‑hanke selvittää Satakunnan julkisen liikenteen tilaa ja tulevaisuuden näkymiä erityisesti kaukoliikenteen näkökulmasta. Selvitämme myös digitaalisten ratkaisujen tuomia mahdollisuuksia julkisen liikenteen optimointiin. Tavoitteemme on löytää uusia toimintamalleja, joilla Satakunnan julkisen liikenteen käytöstä voitaisiin tehdä yhä toimivampaa ja mielekkäämpää.

Hankkeessa on tähän mennessä kerätty aineistoa kuluttajille suunnatulla kyselyllä, johon saatiin yli tuhat vastausta, sekä haastattelemalla kuntien ja alueen toimijoiden edustajia. Aineiston avulla saadaan tietoa siitä, mihin suuntaan Satakunnan julkista liikennettä tulisi kehittää, jotta kaukoliikenne palvelisi alueen asukkaita, matkailua ja työssäkäyntiä mahdollisimman optimaalisesti ja kestävästi. Digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen on yksi keino viedä tätä tavoitetta eteenpäin. Hankkeessa selvitetään, millaisilla digitaalisilla ratkaisuilla olisi mahdollista toteuttaa Satakunnassa kutsuohjatun kaukoliikenteen pilotti.

Lisätietoja työpajoista ja hankkeesta:
Projektipäällikkö Iira Ostamo, iira.ostamo@samk.fi, 044 710 3199
Projektitutkija Kalle Toivonen, kalle.e.toivonen@samk.fi, 044 710 3069

Satakuntaliitto. Regional Council of Satakunta logo.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta