Tutkimuskeskukseen lisävahvistusta uusiutuvien energioiden pariin

28.2.2024Uutiset

Wili Helenius aloitti tammikuun alkupuolella tutkijana ja projektipäällikkönä UUPO-hankkeessa Merilogistiikan tutkimuskeskuksessa. UUPO-hankkeessa kartoitetaan ja lisätään Satakuntalaisten pk-sektorin yritysten osaamista uusista polttoaineista. Tavoitteena hankkeella on edistää vihreää siirtymää ja sinistä taloutta Satakunnan maakunnassa.

Wili Helenius henkilökuva.

Wili Helenius, projektitutkija

Helenius valmistui vuoden alussa energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi Turun ammattikorkeakoulusta. Uusiutuvat energiat ja niihin liittyvät projektit, sekä ilmastonmuutoksen hillintä erilaisilla teknologisilla ratkaisuilla ovat erityisesti Wilin mielenkiinnon kohteina. Siksi työ Merilogistiikan tutkimuskeskuksen UUPO-hankkeen parissa oli Wilille mieluisa ja selkeä vaihtoehto opintojen päätyttyä.

Aikaisempaa työkokemusta uusikaupunkilainen Wili on kerryttänyt pitkälti autoteollisuudesta, toimien muun muassa robotinhoitajana ja -ohjelmoijana, sekä tuotantotekniikan insinöörin työtehtävissä. Helenius nauttii vapaa-ajastaan kuntosalilla treenaten, kavereiden kanssa aikaa viettäen, sekä pelaten erilaisia pelejä.

Lisää rekrytointeja tulossa

Merilogistiikan tutkimuskeskukselle rekrytoidaan koko ajan lisää osaajia. Tällä hetkellä avoinna on kaksi tutkijan työtehtävää Sustainable Flow ja Baltic Sea e-Nav -hankkeissa.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös