Efficient Flow on RegioStars finalisti! 

24.8.2023Uutiset

228 hakijan joukosta SAMKin Merilogistiikan tutkimuskeskuksen osatoteuttama Efficient Flow projekti on valittu yhdeksi Regionstars Awardsin 30 finalistista. Efficient Flow on ehdolla A connected Europe kategoriassa. 

Kuvankaappaus Satamasovelluksesta.

Regiostars Awards on Euroopan alueiden komission järjestämä kilpailu, joka tunnustaa ja palkitsee erinomaisia ja innovatiivisia aluekehityshankkeita Euroopassa. Nämä hankkeet voivat koskea esimerkiksi taloudellista kasvua, työllisyyttä, ympäristön kestävyyttä, sosiaalista osallisuutta ja muita aluekehityksen näkökohtia. Kilpailuun voivat osallistua erilaiset organisaatiot, kuten alueelliset viranomaiset, kaupungit, kunnat, yritykset, yliopistot ja muut toimijat, jotka ovat toteuttaneet innovatiivisia hankkeita aluekehityksen edistämiseksi. 

Regiostars Awards -kilpailun tarkoituksena on levittää tietoisuutta onnistuneista hankkeista ja kannustaa muiden alueiden ja organisaatioiden väliseen oppimiseen sekä parhaiden käytäntöjen jakamiseen. Voittajat palkitaan tunnustuksella ja saavat mahdollisuuden näyttää esimerkkiä tehokkaasta aluekehitystyöstä Euroopassa. 

– Efficient Flow on esimerkki eurooppalaisen tason menestystarinasta, jossa projekti muuttaa alan toimintaa pysyvästi, SAMKin hankepäällikkö Heikki Koivisto kommentoi finaalipaikkaa. 

Efficient Flow:ssa kehitetty satamasovellus käytössä jo yli 25 satamassa 

SAMKissa on tutkittu laivan oikea-aikaista saapumista satamaan vuodesta 2017. Tutkimus aloitettiin Suomessa Rauman ja Ruotsissa Gävlen satamissa, jotka ovat molemmat konttisatamia. 

Rauman ja Gävlen satamasovellukset kehitettiin osana Central Baltic Efficient Flow-projektia. Projektin pohjalta tehty kansallinen satamasovellus (Fintraffic VTS vetämä) on jo laajentunut yli 25 satamaan. Efficient Flow -projektia veti Ruotsin merenkulkulaitos Swedish Maritime Administration. SAMK veti projektissa Sujuvat satamatoiminnot -työpakettia. Muut projektipartnerit olivat Rauman Satama Oy, Gävlen satama ja Fintraffic VTS. Teknisesti sovellukset toteutti Unikie Oy. 

– Satamasovellus on esimerkki oikeasta digitalisaation jalkautumisesta. Sen kehitystyö jatkuu yhä laajenevan osallistujajoukon kanssa, Koivisto lisää. 

Mitkä ovat Regiostars Awards seuraavat vaiheet

  • 14. syyskuuta, julkinen äänestys verkon välityksellä.
  • 11. lokakuuta, EU Regions’ Week, jonka aikana pidetään viimeinen kierros projektiesityksiä.
  • 16. marraskuuta, kun REGIOSTARS-seremonia ja voittajien julkistus tapahtuu Ostravassa, Tšekin tasavallassa.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös