Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kokoomajulkaisun yhteisenä nimittäjänä ovat kestävän kehityksen parissa työskentely ja sen edistäminen

16.8.2023Uutiset

Merilogistiikan tutkimuskeskuksen ensimmäinen kokoomajulkaisu julkaistiin kesäkuussa. Se sisältää yhdeksän asiantuntija-artikkelia teemoinaan vihreä siirtymä, huoltovarmuus, oppiminen ja osaamisen lisääminen, digitaalisten työkalujen käyttö laivanrakennuksessa ja logistiikkaketjuissa sekä terveys ja hyvinvointi.

Satamakuva jossa etualalla merta ja taustalla nostureita.

Merilogistiikan tutkimuskeskuksessa tehdään alan tutkimusta ja tuote- sekä palvelukehitystä kansallisissa ja kansainvälisissä projekteissa yhdessä eri toimijoiden kanssa. Kokoomajulkaisun tavoitteena on kerätä ja tuoda keskuksen osaamista esiin laajalla rintamalla sekä lisätä tietoutta asiantuntijoidemme osaamisesta.

– Tutkimus- ja kehittämishankkeet rakennetaan yritysten tarpeiden pohjalta, millä varmistetaan, että hankkeiden tulokset jalkautuvat yrityskenttään ja sidosryhmille konkreettisina käytännön työkaluina. Globaalissa maailmassa kukaan ei ”elä pullossa”, ja Merilogistiikan tutkimuskeskuskin toimii paikallisesti, alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Se on satakuntalainen toimija, jolle maailma on avoinna ja joka on maailmalle avoin, Merilogistiikan tutkimuskeskuksen tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola kirjoittaa esipuheessaan.

Voit lukea Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kokoomajulkaisun Theseus -palvelussa.

Kokoomajulkaisun toimitus- ja julkaisu on rahoitettu MeriLoki-hankkeella (Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kohdennetuilla toimilla meri-, logistiikka- ja huoltovarmuusosaamista ja yrityksille kasvua Satakunnassa). MeriLoki rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös