Luukku 11

Merilogistiikan tutkimuskeskuksessa projektipäällikkönä toimiva Heikki Koivisto ilmoitti Satakunnan ammattikorkeakoulun vetämän Central Baltic Efficient Flow kokonaisuuden Seatrade Awardsin ”Satamien ja terminaalien digitaalinen teknologia” (engl. Port & Terminal Digital Technology Award) kategoriaan.

Seatrade Awards on johtava maailmanlaajuinen merenkulun ja meriteollisuuden palkinto-ohjelma. Sitä on jaettu jo yli kolmekymmentä vuotta merenkulkualalle. Palkitut toimijat edustavat alan terävintä kärkeä, niin uusien kaupallisten ratkaisujen kuin yhteistyön teemoissa. Kilpailun järjestää kansainvälinen merenkulkualan viestintäorganisaatio Seatrade Maritime News. Mukana järjestämässä on myös useita tunnettuja kansainvälisiä alan tahoja.

Tuomaristo valitisi SAMKin mukaan finaaliin. Siitä alkoivat erilaisten esittelyvideoiden kuvaukset sekä tarvittavien dokumenttien kirjoitukset finaalilähetystä varten. Seatrade Awardsin finaali pidettiin 3.11. ja SAMK sai finaalissa Highly Commended -erityismaininnan!

– SeaTrade Awardsin kilpailussa osallistujat ja finalistit ovat yleensä suuria kansainvälisiä yrityksiä. On poikkeuksellista, että ammattikorkeakoulun vetämä kokonaisuus on kisaamassa palkinnoista yritysten kanssa samassa kategoriassa. Finaaliin pääsy osoittaa, että SAMK ja kumppanit ovat tehneet maailmanlaajuisesti johtavaa tutkimustoimintaa. Tutkimustoiminta on johtanut yritysten liiketoiminnan kehittymiseen konkreettisen sovelluksen avulla, satamasovellustyöpakettia vetänyt projektipäällikkö Heikki Koivisto sanoo.