Port Activity App sai erityismaininnan Seatrade Awards -finaalissa

9.11.2021Uutiset

Satakunnan ammattikorkeakoulun vetämä kokonaisuus sai Highly Commended -maininnan Seatrade Awardsin finaalissa keskiviikkona 3.11.2021. SAMK oli mukana finaalissa Central Baltic Efficient Flow -projektissa tehdyllä kansallisella satamasovelluksella.

Kuvankaappaus Seatrade Awardsista. Samkin väki vilkuttaa kuvassa.

Seatrade Awards on johtava maailmanlaajuinen merenkulun ja meriteollisuuden palkinto-ohjelma. Sitä on jaettu jo yli kolmekymmentä vuotta merenkulkualalle. Palkitut toimijat edustavat alan terävintä kärkeä, niin uusien kaupallisten ratkaisujen kuin yhteistyön teemoissa. Kilpailun järjestää kansainvälinen merenkulkualan viestintäorganisaatio Seatrade Maritime News. Mukana järjestämässä on myös useita tunnettuja kansainvälisiä alan tahoja.

SAMKille Highly Commended -maininta

Seatrade Awards palkintokategorioita on useita, kuten turvallisuus merellä, kestävä merenkulku ja digitalisaation hyödyntäminen. Palkittavat valitsee riippumaton asiantuntijapaneeli. Satamasovellus oli osana Älykkään merenkulun (engl. Intelligent Shipping award 2021 finalists) finaalia kategoriassa Satamien ja terminaalien digitaalinen teknologia (engl. Port and terminal digital technology award). Satakunnan ammattikorkeakoulu oli ainut pohjoismainen finalisti palkintokategorioissa.

Palkinnolla tunnustetaan innovatiivisen meriteknologian kehittämistä ja soveltamista. Finalisteja arvioidessa tuomarit kiinnittivät huomiota erityisesti, kuinka teknologiaa on käytetty tavoitteiden kuten kestävän kehityksen, tehokkuuden ja taloudellisuuden kehitykseen, sijoitetun pääoman tuottoon ja asiakashyötyyn. SAMK sai kategoriassa Highly Commended erityismaininnan. Kategorian voiton vei Wartsilä Voyage. Muita kategorian finalisteja olivat DeepSea Technologies, eMPX, HiLo Maritime Risk Managment, Hunter Group ASA, Pinfabb ja ShipMoney.

Kuvankaappaus SeatradeAwardsista. Port and terminal digital technology award.

Maininta Seatrade Awardsin finaalissa on merkittävä asia

Osallistuminen kilpailuun vaati useita vaiheita. Hakemus lähetettiin 26.7. ja tieto viiden parhaan joukkoon pääsystä tuli 5.9. Finaalivalmisteluissa tuli tehdä sadan sanan kuvaus ja lukuisia videoita, joissa teemaan oli tekijätiimin vilkutusterveiset, satamasovelluksen esittely ja kiitospuhe mahdollisen voiton kunniaksi.

– Teemme globaalisti johtavaa tutkimustyötä. EfficientFlow-projektin valmistelu aloitettiin 4,5 vuotta sitten. Menestys on ollut tunnistetusta tarpeesta EU-projektin kautta nopeaa ja tulee kiihtymään lähivuosina. Satamasovelluksen vahvuus on sen tuoma konkreettinen hyöty ajan, rahan ja ympäristön säästymisessä, hankepäällikkö, merikapteeni Heikki Koivisto Satakunnan ammattikorkeakoulusta toteaa.

Heikki Koivisto poseeraa SeatradeAwardsin lähetyksen vieressä. Televisiossa näkyy SAMKin maintakuva highly commended.

Rauman ja Gävlen satamasovellukset kehitettiin osana Central Baltic Efficient Flow-projektia. Projektin pohjalta tehty kansallinen satamasovellus (Fintraffic VTS vetämä) on jo laajentunut Suomessa kuuteentoista satamaan. Efficient Flow -projektia veti Ruotsin merenkulkulaitos Swedish Maritime Administration. SAMK veti projektissa Sujuvat satamatoiminnot -työpakettia. Muut projektipartnerit olivat Rauman Satama Oy, Gävlen satama ja Fintraffic VTS. Teknisesti sovellukset toteutti Unikie Oy.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös