Luukku 12

SAMK-kampus Raumalla sijaitsevat merenkulun yhteiskäyttösimulaattorit, jotka  koostuvat navigaatio- ja konehuonesimulaattoreista.

Simulaattoreihin kuuluvat Suomen ainoa 360 astetta kattava visuaalisilta, neljä 120 asteen komentosiltaa, yhdeksän ecdis-simulaattoriasemaa, radiosimulaattori asemineen sekä konevalvomo- ja konehuoneesta koostuva konehuonesimulaatiokokonaisuus.

Merenkulun opettajat käyttävät simulaattoreita aluksenkäsittelyn ja navigoinnin harjoitteluun.

Simulaattorin kuvaa satama-alueesta.

ISTLAB yhteiskäyttölaboratoriossa testataan merenkulun sovelluksia simulaationa

Kirjoittajalta Reetta Vähä-Aho | 11.10.2021

SAMKissa kehitetään älykkään merenkulun testauslaboratoriota testausympäristöksi uusille merenkulun sovelluksille. Kehitystyön tuloksena SAMK-kampus Raumalle on rakennettu testilaboratorio simulaatioympäristöön.

Jari Kumlander seisoo merenkulun simulaattorin komentosillalla.

Työ merenkulun simulaattorien parissa on monipuolista ongelmanratkaisua

Kirjoittajalta Reetta Vähä-Aho | 30.9.2021

SAMK-kampus Rauman neljännessä kerroksesta löytyvät merenkulun simulaattorit. Merenkulun simulaattorien teknisen osaamisen takana on järjestelmäasiantuntija Jari Kumlander.

Tietokoneohjelma, jossa silmänliikeanalyysi näkyy punaisena rinkulana näytöllä.

Tutkitaan: Etäluotsaus

Kirjoittajalta Reetta Vähä-Aho | 16.6.2021

Luotsit ovat tuhansia vuosia vanha perinteikäs ammattikunta. Luotsi on paikallistuntijana turvannut merikuljetusten riskialttiin satamaan lähestymisen karikkoisilla ja saaristoisilla väylillämme niin jäissä ja vaakasuorassa lumisateessa tammikuisena yönä, kuin elokuisessa auringonpaisteessakin.