Port Activity App nousi Sitran Datatalouden kiinnostavimmat -listalle

12.12.2023Yleinen

"Data on nopeasti lisääntyvä raaka-aine, joka tarjoaa mahdollisuuksia talouden ja yhteiskunnan uudistamiseen", todetaan tulevaisuustalona itseään siteeraavan Sitran nettisivuilla. SItra haki kesällä Datatalouden kiinnostavimpia ratkaisuja, ja jo ennestään suosiota niittänyt, EfficientFlow-hankkeessa kehitetty Port Activity -sovellus on nyt valittu tälle listalle.

Datatalouden kiinnostavimmat. Kuvan lähde: Sitra.
Port Activity App -sovellus on yksi 24:stä, jotka valittiin Sitran kokoamelle, Suomen ensimmäiselle Datatalouden kiinnostavimmat -listalle. Kuva: Sitra.

EfficientFlow-hankkeessa kehitetty Port Activity App on saanut jälleen tunnustusta. Sitra on ensimmäistä kertaa koonnut Datatalouden kiinnostavimmat ratkaisut, jotka Sitran tiedotteen mukaan "hyödyntävät dataa esimerkiksi kestävyyskysymysten ratkomiseksi, koulujen opetuksessa, kuluttajien hyvinvoinnin parantamiseksi, teollisuuden ja maatalouden uudistamiseksi tai liikenteen tehostamiseksi".

- Tämä on iso juttu, joka kertoo mm. työmme merkityksellisyydestä ja vaikuttavuudesta, Merilogistiikan tutkimuskeskuksen tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola toteaa.

- Pitkäjänteinen ja järjestelmällinen tutkimus- ja kehittämistyö tuottaa kestäviä datatalouden ratkaisuja.  Port Activity App on tästä oiva esimerkki merilogistiikassa, Keinänen-Toivola kiteyttää.

Lisätietoa: Tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola, minna.keinanen-toivola@samk.fi, puh, 044 710 3063.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös