Kestävää kehitystä eurooppalaisen yhteistyön voimalla

2.3.2023Uutiset

Digitaalisuus ja vihreä kasvu haastavat ja toisaalta tuovat uusia mahdollisuuksia koko logistiikkaketjun kehitykselle osana globaalia kokonaisuutta. Kansainvälinen ympäristölainsäädäntö ja kansalliset linjaukset asettavat uusia vaatimuksia haitallisille päästöille. Merilogistiikan tutkimuskeskuksen toiminnan pääpilareihin kuuluvat haitallisten päästöjen vähentäminen logistiikan toiminnoissa sekä digitalisaatio logistiikan tehostajana ja turvallisuuden lisääjänä. Tämän toiminnan ydin ovat lukuisat kansalliset ja kansainvälisiset projektit.

Edessä nurmea ja puskia. Taustalla puskien takana rahtilaiva uomassa.

SAMK on ollut viimeiset kolme vuotta mukana European Innovation Alliancessa. Se on viiden eurooppalaisen yliopiston allianssi, joka aloitti toimintansa 2020. Allianssin toiminta perustuu kestävän kehityksen, terveyden ja digitalisaation teemoihin.

Kutsun European Innovation Alliansiin SAMK sai pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltaan, ja European Innovation Alliancen vetäjältä, Ludwigshafen yliopistolta (Ludwigshafen University of Business and Society). SAMK on tehnyt yhteistyötä Ludwigshafen yliopiston kanssa vuodesta 1994. Ludwigshafen onkin yksi SAMKin vanhimmista yhteistyökumppaneista.

SAMK on ollut aktiivisesti mukana verkostossa alusta lähtien. Kolmen vuoden aikana on ohjattu erilaisia työpajoja ja pidetty asiantuntijaluentoja. SAMK on ollut mukana myös digitaalisella luentoviikolla sekä 2022 järjestetyssä kesäkoulussa.

Kestävän kehityksen luentosarja

Osana allianssin toimintaa vuoden 2023 alkupuolella on vuorossa Brown Bag -nimellä kulkevia kestävän kehityksen teemaan pohjautuvia nettiluentoja ja esityksiä. Luentosarjan tarkoitus on edistää allianssin päämäärää yhteisen tiedon jakamisesta. Brown Bag -luentosarjan luennoissa verkoston asiantuntijat ja tutkijat jakavat omia ajatuksiaan sekä tutkimuksiaan.

Merilogistiikan tutkimuskeskuksen tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola avaa luentosarjan esittelemällä SAMKin Merilogistiikan tutkimuskeskuksen soveltavaa tutkimustyötä sekä antamalla käytännön esimerkkejä kestävästä kehityksestä merilogistiikassa.

– Merilogistiikka on maailmanlaajuista liiketoimintaa. Merilogistiikan kestävyys koostuu taloudellisista, ympäristöllisistä ja sosiaalisista näkökohdista, Keinänen-Toivola avaa luentonsa aihetta.

Luentoja on kevään aikana kuusi ja ne ovat kaikille avoimia. Luennot järjestetään etänä Zoom-sessioina.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös