Kansainvälisiä yllätysvieraita Merimäellä

7.11.2022Uutiset

Korona-aikana kansainvälisiä vieraita on ollut kampuksella totuttua vähemmän. Lokakuussa saimme Rauman Merimäelle vieraita niin Kap Verdeltä kuin Namibiastakin.

Vierailijoita Merimäen simulaattorihuoneessa.

Tohtori Fátima Monteiron johdolla tehtiin vierailu Merimäelle IEMAC:stä (Institute of Macaronesia) Kap Verdeltä. Tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola esitteli SAMKia ja Merilogistiikan tutkimuskeskusta. Ryhmä pääsi tutustumaan myös Merikoulun 4. kerroksen 360° navigointisimulaattoriin. Yritysvierailulla kap verdeläiset kävivät RMC:n MyStar:lla, jossa vierailua isännöi projektipäällikkö Marko Paloluoto. Rauman satamassa ryhmä pääsi satamakierrokselle hankepäällikkö Heikki Koiviston johdolla.

Päivää myöhemmin Raumalle saatiin yllätysvieras, kun tohtori Samuel John SAMKin strategisesta kumppaniyliopistosta NUST:sta (Namibia University of Science and Technology) vieraili Merimäellä. Vierailu koostui kokouksesta, jossa Minna Keinänen-Toivola kertoi kuulumiset SAMKin osalta, erityisesti Merilogistiikan tutkimuskeskuksen toiminnasta. Tohtori John puolestaan kertoi Namibian meriklusterikokonaisuuden kehittämisestä. Päätoiminen tuntiopettaja Kimmo Kauko kävi läpi meri-insinöörien opintosuunnitelmaa ja päätoiminen tuntiopettaja Markus Vitikkala kertoi käytännön kokemuksia. Yhteisesti todettiin, että koko ajan prosessit kehittyvät ja opitaan puolin ja toisin. Kokouksen jälkeen tohtori John vieraili työturvallisuuskurssilla, täysin yllätyksenä opiskelijoille. Päivän luennoitsija lehtori Timo Hannelius oli osallisena pitämässä salaisuutta. Tohtori John jutusteli opiskelijoiden kanssa ja sai kuulla, miten opinnot ja elämä Raumalla on lähtenyt sujumaan.

Jaa artikkeli

Lue myös