Merilogistiikan tutkimuskeskus edustettuna Eurooppa-päivässä Helsingissä

3.5.2022Hanna KajanderUutiset

SAMKin Merilogistiikan tutkimuskeskus ja sen Port Activity App -satamasovellus saavat näkyvyyttä jälleen, tällä kertaa Helsingissä. Heikki Koivisto ja Sami Skog tuovat menestyksekästä sovellusta esille 9. toukokuuta järjestettävässä Eurooppa-päivässä Helsingissä.

Heikki Koivisto ja Sami Skog kannettavan tietokoneen ääressä.
Heikki Koivisto (vas.) ja Sami Skog uskovat, että Oodin aula tulee olemaan mielenkiintoinen ympäristö viedä eteenpäin Port Activity App -satamasovellusta ja merilogistiikan teemaa ylipäätään. Kuva: Hanna Kajander

Kolmen vuoden tauon jälkeen Eurooppa-päivää vietetään aiempaa maltillisemmalla kaavalla ja ilman runsasta viihdetarjontaa EU:n komission Suomen edustuston, parlamentin tiedotustoimiston ja ulkoministeriön johdolla Helsingin kaupunkikirjasto Oodissa.

– Kyseessä on Työ- ja elinkeinoministeriön eli TEM:n järjestämä yhden päivän tapahtuma, jossa esitellään menestyneitä ja mielenkiintoisia EU-rahoitteisia hankkeita, hankepäällikkö Heikki Koivisto kertoo.

– Olemme osallistuneet Raumalla järjestettävään Eurooppa-päivään useammankin kerran, mutta tällä kertaa päästään Oodiin ja muiden vastaavien hanke-esittelijöiden pariin. Mielenkiintoista nähdä, keitä muita paikan päällä on ja millaisilla hankkeilla, toteaa Koivisto.

SAMK ei Koiviston tiedon mukaan ole aiemmin ollut paikan päällä organisoidussa Eurooppa-päivässä. Port Activity App -satamasovelluksen menestystarinaa ehdotettiin TEMille alkuvuonna ja päätös esittelypaikasta ja valinnasta tuli huhtikuun alussa.

– Olihan se hieno uutinen. Varmasti hiukan eri asia ja toisenlainen ympäristö esittää hanketta verrattuna siihen, että vaihtaisi kuulumisia pääasiassa tutulle yleisölle Raumalla, Koivisto vertaa.

Kokemus on uusi myös Sami Skogille, joka on projektitutkija ja tuore vahvistus Merilogistiikan tutkimuskeskuksessa. Skog on logistiikan ja huoltovarmuuden asiantuntija, jonka mukaan logistiikan prosessit ovat vuosien varrella monimutkaistuneet.

– Tämän myötä myös saatavilla olevan datan määrä lisääntyy. Jotta informaatio saataisiin tiivistetyksi käyttökelpoiseksi tiedoksi, on tärkeää kehittää toimivia ja helppokäyttöisiä sovelluksia prosessien hallitsemiseksi. Port Activity App on tästä hieno esimerkki ja on ollut ilo saada liittyä SAMKin Merilogistiikan tutkimuskeskuksen projektitiimiin ja päästä mukaan alan kehittämisen aallonharjalle, Sami Skog kiittää.

MIKÄ EUROOPPA-PÄIVÄ?

Eurooppa-päivää vietetään sekä Suomessa että kaikissa muissa Euroopan maissa joka vuosi 9.5. Lisätietoa ohjelmasta ja Eurooppa-päivästä osoitteessa eurooppapäivä.fi.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös