Hyvää Itämeripäivää!

31.8.2023Uutiset

John Nurmisen Säätiön käynnistämä vuosittainen Itämeripäivä on meren kunniaksi järjestetty tapahtuma. Päivän tarkoituksena on innostaa ihmisiä nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestään ja sitoutumaan käytännön tekojen ja lupauksien avulla sen hyvinvoinnin edistämiseen. Itämeripäivän vietto ei rajoitu pelkästään juhlaan, vaan sen tarkoituksena on myös syventää tietämystä meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Itameripaiva Kaikkikielet Sininenrgb

Myös Merilogistiikan tutkimuskeskus tukee Itämeren hyvinvointia useissa eri toimissaan. Yksi näistä on tutkimuskeskuksemme Sustainable Flow -hanke, jonka keskiössä ovat hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen kohdistuvat toimet seitsemän Itämeren keskisen alueen pilottisataman avulla. Projektin tavoitteena on kehittää käytännön työkaluja vihreän siirtymän etenemiseksi. 

– SAMK on osallistunut Itämeri-päivään jo useamman vuoden aikana. Työmme Itämeren hyväksi on jokapäiväistä, Merilogistiikan tutkimuskeskuksen tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola sanoo. 

Niin suurilla kuin pienillä teoilla on merkitystä Itämeren hyvinvoinnin kannalta. Voit tehdä myös oman Itämeri-teon tai Itämerilupauksen. Katso lisää täältä: https://itameripaiva.fi/teot/ 

Näin tuemme vihreää kasvua

Jaa artikkeli

Lue myös